رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: شهرداری و میراث فرهنگی باید هرچه سریع تر نسبت به تملک خانه منتصب به باقرخان با راهکار مناسب اقدام کنند.
به گزارش پایگاه خبری طلوع تبریز به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تبریز، فریدون بابایی اقدم در جلسه کمیسیون معماری و شهر سازی شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه در دوره پنجم شورای شهر در کمیسیون ها به نحو احسن به بافت تاریخی شهر توجه نشده است گفت: در شورای چهارم توجه ویژهای به بافت تاریخی و حفاظت از آن میشد که در شورای پنجم این امر کم رنگ تر شده است.
وی افزود: تدوین طرح جامع بافت تاریخی تبریز باید در سال ۹۵ و در عرض ۱۰ ماه مطالعه و اجرا میشد ولی تا امروز انجام نشده است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تبریز با اشاره به اینکه میراث فرهنگی تنها در محدوده تاریخی اهمیت ندارد گفت: در هرجایی که اثر فرهنگی و بافت تاریخی در آن وجود داشته باشد این میراث ارزش فرهنگی دارد و باید از آنها مراقبت کرد.
بابایی اقدم با بیان اینکه در تدوین طرحهای جامع حفظ بافت تاریخی باید تمامی جوانب مورد بررسی قرار گیرد و تنها میراث فرهنگی در نظر نباشد گفت: خانه ارفع الملک جلیلی توسط میراث فرهنگی ثبت ملی شده اما نه شهرداری خریدار آن است نه میراث فرهنگی که امروز صاحب خانه با مشکل روبرو شده است و نمیتواند خانه خودرا به فروش برساند.
وی با بیان اینکه موضوع تملک خانه منتصب به باقرخان باید پیگیری شود گفت: این خانه قطعه بندی شده و در قطعات کوچک به فروش رسیده که باید راه حلی برای تملک خانه باقرخان پیدا کرد.
علیرضا قوچی معاون اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با بیان اینکه مرمت بازار سوخته تبریز در کمتر از ۷ ماه کار بسیار بزرگی بود که در وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری نیز با عنوان یک طرح نمونه مطرح است گفت: انتظار نداشتیم بتوانیم در عرض ۷ ماه بازار تبریز را مرمت کنیم که این یک دستاورد بزرگ برای استان محسوب میشود.
وی با اشاره به اقدامات مرمتی میراث فرهنگی در استان افزود: ۱۲ خانه تاریخی امروز در تبریز در حال مرمت است که یک دستاورد بزرگ در حوزه باز سازی بافت تاریخی هر شهر محسوب میشود.
قوچی با تشریح برنامههای اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت: احیا مجموعه حسن پادشاه یکی از اصلی ترین اولویتهای احیای بافت تاریخی شهر میباشد که از شهرداری تبریز میخواهیم همکاری لازم را در این زمینه داشته باشد.
وی افزود: در بحث مرمت و احیای مجموعه حسن پادشاه باید میوه فروشان ساکن در آن محدوده در نقطه دیگری اسکان یابند و دو مسجدی که در طرح مجموعه حسن پادشاه وجود دارد باید جابجا شوند که رایزنی های اولیه آن اداره کل اوقاف استان انجام شده است.
معاون اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به لزوم ایجاد راه دسترسی برای بازدید از مجموعه خلعت پوشان گفت: لازم است تا داشنگاه راهی برای دسترسی گردشگران در نظر بگیرد.
عبداله تقیپور عضو کمیسیون معماری و شهر سازی شورای اسلامی شهر تبریز نیز با بیان اینکه سالهاست برنامههایی درخصوص حفاظت از منابع تاریخی تبریز در نظر گرفته شده که اصلا کارایی لازم را نداشته است بیان کرد: وضع موجود نشان میدهد منابع تاریخی تبریز درحال ازبین رفتن است و درحال حاضر برنامه جامعی برای حفاظت از آن وجود ندارد.
وی با اشاره به وجود برخی تناقضات در تشخیص بافت تاریخی و بافت فرسوده اظهار کرد: تناقضات در زمینه تشخیص بافت تاریخی و فرسوده باید ازبین رفته و این موضوع حل شود.
عضو شورای شهر تبریز با بیان اینکه حفظ باروی تاریخی تبریز بسیار مهم است گفت: متاسفانه شاهد کم کاری در حفظ باروی تبریز هستیم و اوضاع آن خوب نیست که باید در این زمینه اقدامات حدی انجام شود.
تقیپور ضمن بیان اینکه کار کارشناسی در حوزه حفظ منابع تاریخی تبریز انجام نشده و کارهای سلیقهای انجام گرفته گفت: احیای مغازههای حرم خانه توسط بخش خصوصی کار بسیار خوب و قابل تقدیری است.
وی با انتقاد از اینکه پوسته تاریخی تبریز حفظ نشده است گفت: اکثر کشورها حداقل سعی کردهاند پوسته تاریخی و ظاهری را حفظ کنند که در تبریز اینگونه نیست.